Buitenleven steeds binnen handbereik...
Hier komt u vandaan: Natuur

Natuur in Oost-Denemarken

Møns Klint

Møns Klint

De krijtrotsen van het eiland Møn zijn een uniek schouwspel en uniek in Denemarken. De 75 miljoen jaren oude krijtrotsen toornen uit boven de azuurblauwe zee.

 

Geniet van het uitzicht vanaf de toppen van de rotsen en wanneer u langzaam via het pad afdaalt. Eenmaak beneden zoekt u fossielen of maakt u een wandeling langs de vloedlijn. In het Geocenter Møns Klint leert u meer over de geschiedenis van deze rotsen.

 

Bekijk de website van Møns Klint en lees meer over de imposante krijtrotsen van Møn.

GeoCenter Møns Klint

GeoCenter Møns Klint

GeoCenter Møns Klint is gelegen op een unieke plaats - vlak bij de plaats waar de kalkrotsen van Møns in aanraking komen met de Oostzee. Het GeoCenter neemt u mee terug in de geschiedenis naar het ontstaan van Denemarken - miljoenen jaren komen weer tot leven.

 

Het GeoCenter heeft veel te bieden voor jong en oud. Ontdek het leven in de prehistorische zeeën, wandel door de gletsjers van de IJstijd of wandel mee met de gidsen. Ervaar de bijzondere geschiedenis van Møns Klint en geniet!

 

Bekijk hier de website van GeoCenter Møns Klint.

Stevns Klint

Stevns Klint

De krijtrotsen van Stevns Klint strekken zich 18 km lang uit langs de kust. Ze vormen een mooi schouwspel van het Øresund.

 

Het hoogste punt is 41 m. Vanaf dat punt heeft een u een mooi uitzicht richting het Øresund. Op een heldere dag kunt u Zweden en de Øresund Brug zien liggen. Maak een prachtige wandeling en volg de treden naar beneden langs de rotsen. De krijtrotsen van Stevns Klint zijn zeker een bezoekje waard!

 

Bekijk hier de website van Stevns Klint met meer informatie over de krijtrotsen en bezienswaardigheden in de omgeving.

 

 

Åmosen Natuur Park

Åmosen Natuur Park

Åmosen Natur Park is een natuurreservaat van ongeveer 30m2. In het gebied stromen de kleine riviertjes Åmose Å, Halleby Å en Bøstrup Å gecombineerd met de Store Åmose, Lille Åmose en de meren Tissø, Skarresø en het bosgebied met watermolens tussen de Åmosen.

 

Het reservaat reikt vanaf de Grote Belt tot ongeveer 30 km in het binnenland van West Seeland. Er zijn diverse routes onder begeleiding van een gids door het bos en langs de mooiste plekken van het gebied.  

 

Bekijk hier de website van Holbæk met meer tips en informatie over Åmosen Natuur Park.

Faxe Kalkgroeve

Faxe Kalkgroeve

De kalkgroeve van Faxe ligt ten oosten van de stad Faxe op Seeland. Wie in de kalkgroeve afdaalt bevindt zich op de bodem van een 63 miljoen jaar oud meer. Hier zwommen ooit haaien, enorme krokodillen en inktvissen tussen prachtige koralen. De kalkgroeve bevat vele fossielen van o.a. koralen, haaietanden, kreeftschilden en schelpen.

 

Het kalk werd in de middeleeuwen als bouwmateriaal gebruikt. Een deel van het kalk was zo hard, dat het ' Faxe-marmer' werd genoemd. In de Faxe Kommue (gemeente) zijn nog 315 huizen te vinden die uit kalksteen gebouwd zijn. Later werd het kalk o.a. gebruikt in de landbouw.

 

In de zomer van 2008 opent het nieuwe Geomuseum Faxe.

 

Bekijk hier de website van de kalkgroeve van Faxe en lees tips over een bezoek en informatie over de omgeving.

Natuurpark Maribo

Natuurpark Maribo

Midden op Lolland liggen de meren van Maribo, een unieke natuurgebied dat tot één van de mooiste van Denemarken behoort. De meren zijn gelegen in een prachtig gebied, omgeven door velden en bossen.

 

Natuurpark Maribo bestaat uit de meren Søndersø, Røgbølle Sø, Hejrede Sø en Nørresø met het omliggende land. Maribo Søndersø is met 852 ha. één van de 8 grootste meren van Denemarken. Daarna volgt Røgbølle met 197 ha. en daarna Hejrede Sø met 51 ha. Het kleinste meer is Nørresø van 40 ha. Het gebied leent zich uitstekend voor wandel-, fiets- en vaartochtjes.

 

Bekijk hier de website van Naturpark Maribo in Oost-Denemarken.

  Copyright 2017 DFB | Dansk.nl | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer     DFB.nl - De Denemarken vakantie specialist!